Rond 17 december gaat Minister Kamp bekend maken hoeveel aardgas er opgepompt mag worden in Groningen. De experts zijn het er over eens dat alles boven de 30 miljard kuub de gasbevingen verergerd. Kamp lijkt desondanks aan te sturen op 42,5 miljard kuub. Gezamenlijk gaan de Groninger Bodem Beweging , Milieudefensie, GroenFront! en tal van anderen willen we daarom op de dag van het gasbesluit een fakkeloptocht organiseren vanaf treinstation Loppersum om 19.00. Wij zijn niet van plan te accepteren dat er meer aardgas wordt opgepompt dan verantwoord is en zullen alles in het werk zetten de gaskraan dichter te draaien. We roepen iedereen in Groningen en daar buiten op die eis kracht bij te zetten door met ons mee te lopen.
Fakkeloptocht gasbesluit

De exacte dag van het gasbesluit is nog niet bekend gemaakt. Kamp doet daar geheimzinnig over, maar de geruchtenmolen zegt dat het ergens rond 17 december gaat zijn. Zodra we meer weten melden we dat. Geef je daarom op via facebook of houdt de websites en twitter in de gaten.

We komen op de dag van het gasbesluit op het treinstation van Loppersum bij elkaar om 19.00. Wij zorgen voor fakkels, er zullen sprekers zijn en we zullen Kamp en de NAM luid en duidelijk laten weten wat we van zijn.

Omdat de Groningse gasbevingen een nationale zaak zijn en we weten dat er genoeg mensen buiten Groningen zijn die de gang van zaken een schandaal vinden, vertrekt er die dag ook een bus uit Amsterdam. Opgeven kan via doemee[at]milieudefensie[dot]nl

Mee helpen om onze actie poster verder te verspreiden? stuur een mailtje naar groenfrontgroningen[at]gmail[dot]com