Op Zondag 19 februari zal de 35ste boswandeling door het Hambach bos (dicht over de grens met Duitsland, tussen Roermond en Keulen) plaats vinden. Van dit oude bos, wat ooit meer dan 6000 hectare was, is nog maar maximaal 800 hectare over. De afgelopen maanden is er weer 80 Hectare (+/-150 voetbalvelden) gekapt. Het kappen van de bomen is deel van de uitbreiding van de Hambach bruinkoolmijn.

Iedereen is genodigd om eens met eigen ogen te zien hoe een bos opeens eindigt en er alleen een gat overblijft van 450 meter diep, zo ver als je kan kijken.

We krijgen een rondleiding door het bos waar sinds 2012 een protestkamp met boomhutten is opgebouwd en nog steeds verzet biedt tegen de uitbereiding van de mijn. Een mooi moment om eens je ouders en vrienden mee te nemen, zodat iedereen zelf een mening kan vormen. Het maakt de oorzaken van klimaat-verandering in een oogopslag duidelijk. Dus… kom ook mee met de bus naar het Hambach bos.

Red-line actie!
Aansluitend aan de rondleiding vindt er een red-line actie plaats. Door met z’n allen in rode kleding een menselijke ketting te vormen tussen de mijn en het bos willen we een krachtig signaal afgeven, namelijk: tot hier en niet verder! Red het hambach bos! Bij de ‘Wald statt Kohle’ op 23 Oktober, waren er al 1000 mensen van jong tot oud. We verwachten nog meer media-aandacht bij internationale opkomst. Dus kom de actie-voerders in Duitsland ondersteunen, want het is een inspiratie voor Nederland.

Hier zijn foto’s van de vorige keer: https://www.flickr.com/photos/infozentrale/sets/72157675606037185

Praktisch
We vertrekken rond 08.00 vanuit Amsterdam en hebben een extra opstapplek langs de route. Terugkomst in Amsterdam zal rond 9 uur ’s avonds zijn. Om de kosten van de bus te betalen vragen we een bijdrage van 15 tot 25 euro per persoon voor de heen en terugreis.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: endegelandenl@riseup.net (vermeld daarin je naam + favouriete
opstapplek) of door het formulier in te vullen op: http://www.klimaatactie.nl/

Je aanmelding is pas definitief als je het geld overgemaakt hebt.

Meld je graag zo snel mogelijk aan zodat we weten of er genoeg interesse is om de busreis door te
laten gaan. Voor 15 februari krijg je laatste info per mail. Hopelijk tot dan!

Meer info:
http://hambachforest.blogsport.de/
Ondersteun de petitie op: https://weact.campact.de/petitions/hambacher-wald-retten-klimaziele-realisieren-1