Groningen Gas

GroenFront! wil de gaskraan in Groningen dicht draaien. Alleen dat stopt de aardbevingen en houdt fossiele brandstoffen onder de grond. We organiseren zelf acties tegen de gaswinning door Shell en Exxon in Groningen en ondersteunen het verzet van Groningse groepen.

Wij Stoppen Steenkool

Wij willen alle kolencentrales gesloten krijgen vóór 2020. En dat kan niet zonder jou hulp. Goed nieuws: in de periode 2012-2016 zijn 5 oude kolencentrales gesloten. Slecht nieuws: 2 oude kolencentrales blijven roken, in Geertruidenberg en Amsterdam, en er zijn nog eens 3 nieuwe mega kolencentrales aangezet in Rotterdam en de Eemshaven.

Climate Games Netwerk

Climate Games zijn zowel spel als actie. Zij spelen een spel met het klimaat, wij veranderden de spelregels. Na twee geslaagde edities in de Amsterdamse haven gaan we internationaal met onder andere een editie tijdens de klimaattop in Parijs.

Anti-jacht

GroenFront! wil met een actie campagne de mythe van wildbeheer rond jacht doorbreken, de jacht op wilde zwijnen en edelherten op de Veluwe onmogelijk te maken en daarmee het natuurlijk evenwicht op de Veluwe herstellen. Dat doen we onder andere met de jachtkaart.

Bosbezetting Schinveld

In 2005 en 2006 hebben we een bos in het Limburgse Schinveld bezet. Dit bos moest gekapt worden voor de AWACS toestellen, welke ook extreme geluidshinder veroorzaken in Schinveld en Brunssum. We wisten 14 hectaren te redden en het aantal vluchten te verminderen.

Betuwelijn

Tussen 1998 en 2001 voerden we een felle campagne tegen de aanleg van de Betuwelijn. We verdedigden de te slopen boerderijen en bezette bouwplaatsen. De geplande Noord- en Zuidtak en een distributieknooppunt gingen van tafel.

Efteling Entenwoud

In 2003 bezette GroenFront! een stuk bos achter de Efteling. Het pretpark wilde er een bungalowpark van maken. Het was ook een verbindingszone tussen verschillende natuurgebieden. Het actiekamp onder de naam Entenwoud hield het 9 maanden uit.

Afrikahaven Amsterdam

In de zomer van 1997 bezet GroenFront! het natuurgebied vlak buiten het kunstenaarsdorp Ruigoord. Het natuurgebied moet wijken voor de uitbreiding van de Amsterdamse havens. In oktober wordt het boomhuttenkamp ontruimt en het natuurgebied vlak geschoven.