Het GroenFront! netwerk staat of valt bij mensen die zelf in actie komen en eigen initiatief nemen. Niet wachten tot iemand anders dat doet. Maar dat is soms makkelijker gezegd als gedaan. Je kunt daarom altijd aan kloppen voor steun, tips en training.

Boomhutten bouwen, tunnels graven, de media te woord staan, onderzoekswerk, EHBO, strategie. Soms lijkt het alsof we professionals zijn. Niets is minder waar. We zijn wel bereid te leren, nieuwe dingen uit te proberen en kennis te delen. Dat doen we regelmatig -on the fly- tijdens acties en actiekampen. En natuurlijk op de jaarlijkse GroenFront! Gathering. En soms op trainingsdagen. Actievoeren kan iedereen, maar wie zich voorbereid komt verder. Het meest belangrijke is echter: begin. Durf.

Ook online is veel kennis over activisme te vinden. Hier enkele links naar handleidingen en trainers collectieven.

Een paar must reads:
• Op de website Beautiful Trouble A Toolbox for Revolution vind je tal van beschrijvingen en voorbeelden van geslaagde acties, en tips over tactiek en strategie.
Road Raging – top tips for wrecking road building is een Britse klassieker uit de jaren negentig, maar nog steeds de moeite waard.
• En tot slot de Amerikaanse EarthFirst! Action manual 2014 edition.

Nederlands:
• De Vrienden van GroenFront! actie klimhandleiding.
• EHBA/Streetmedics gids.
• Nachtelijk Tuinieren
• Lockons Bouwen
• Richtlijnen voor veilige subversie: Security culture.
• Op sommige punten verouderd maar handig overzicht van wat je kunt verwachten van politie en inlichtingendiensten en hoe daar mee om te gaan: Tips tegen tralies.
• Er zijn al verschillende websites over de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob), maar die zijn vooral gericht op journalisten en professionals. Buro Jansen & Janssen maakt een laagdrempelige website door verschillende van haar eigen Wob-procedures op internet te zetten. Bezoekers kunnen aan de website een bijdrage leveren door zelf stukken van andere onderwerpen toe te voegen. www.openbaarheid.nl

Engels:
Direct Action – een handboek voor directe actie.
Tech Tools for activist: online veiligheid en meer.
Disco Davies tunnel Guide: een handleiding voor het bouwen van tunnels.
Ecodefense de klassieker van EartFirst! oprichter Dave Foreman uit de jaren ’80.
Activism and burnout: wat is een burn-out en hoe is dit te voorkomen?
• Corpwatch: Do it yourselve handbook for investigating companies.
• Richtlijnen voor veilige subversie: Security culture.
• Crimethink handleiding over graffiti en directe actie: on Graffiti and Direct Action.
Bumping Back – een handleiding voor activisten met veel tips voor hit & run acties.
Ozymandias Sabotage Handbook: een sabotage handleiding.

Trainers collectieven
Stroomversnellers – Nederlands activistisch trainers collectief.  Te vragen voor trainingen, workshops en hulp bij het opzetten van jou campagne.
Seeds for Changeactivisten ondersteuning en training aan activisten, campagnevoerders, maatschappelijke groeperingen en coöperaties.
Vredesactie – Vlaamse vredesorganisatie die ook andere groepen helpt met training en workshops in geweldloos verzet en campagnes.