Natuur boven economische groei
BARENDRECHT – GroenFront! heeft de eerste trein over de Betuweroute geblokkeerd. Op het 160 kilometer lange trace zijn op verschillende locaties in totaal 6 blokkades opgeworpen. De symbolische openingstrein kon niet meer dan enkele honderden meters van de 160 km over de Betuweroute rijden. GroenFront! heeft in het verleden een felle strijd tegen de Betuweroute gevoerd om te protesteren tegen aantasten van de natuur voor een lijn die de bevolking door de strot op geduwd. [Argumenten GF! tegen de Betuwelijn]

Koningin Beatrix heeft vandaag de Betuweroute “feestelijk” geopend. Met deze opening probeerden de Projectorganisatie Betuweroute en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat het imago van hun mislukte prestigeproject alsnog op te poetsen.

De Betuweroute is bij uitstek het symbool van een megalomaan, doelloos en natuurvernietigend prestigeproject. Het is de bevolking ondemocratisch door de strot geduwd, de kosten zijn verveelvoudigd en de natuur van Rotterdam tot Zevenaar is over de gehele lijn vernield. En gezien het te verwachtte exploitatietekort, zal dit speeltje van de Rotterdamse havenbaronnen, de transportlobby en grote bouwfraudebedrijven op jaarbasis zwaar gesubsidieerd moeten gaan worden.

Het concept ‘Nederland Distributieland’ is tevens compleet achterhaald: producten worden de gehele wereld over gesleept, enkel om de welvaart in het Westen nog verder te laten stijgen. “De grote verliezers van dit globaliserend kapitalisme zijn de natuur, het klimaat en de Derde Wereld. En dat is zeker geen feestelijke opening waard”, verduidelijkt GroenFront!-activist Bert Spoor.

Saillant detail is ook dat er geen goede (spoor)aansluiting is bij de Duitse grens. De verwachting is dat die pas na 2013 klaar zal zijn. Gezien de vertraging van de Betuweroute zou dit ook wel eens later kunnen worden. Tegen alle beloftes in worden er nu toch zwaar vervuilende diesellocomotieven ingezet. Dit vanwege technische problemen. Blijkbaar is het dus voor de overheid niet mogelijk om zulke grote infrastructurele projecten tot een goed einde te brengen. In de toekomst kunnen ze daar dan ook maar beter niet meer aan beginnen.

Het is de tegenstanders van de Betuwelijn gezamenlijk gelukt om de Noord- en de Zuidtak tegen te houden, als ook het absurde plan voor een gigantisch containeroverslagpunt bij Valburg. Het kunnen stoppen van deze drie onderdelen is – in deze David en Goliath-strijd – pure winst.

GroenFront! voert al sinds 1998 actie tegen de Betuweroute. In februari 2000 had de politie meer dan 2 dagen nodig om 8 door GroenFront! gekraakte panden in de Betuwe te ontruimen. Deze panden stonden precies op het trace. Naast deze acties zijn er ook vele bezettingen van bouwputten, verstoringen van vergaderingen en allerlei andere acties geweest. GroenFront!-activist Bert Spoor: “Er is altijd geroepen dat de eerste trein op de Betuweroute geblokkeerd zou gaan worden. In tegenstelling tot alle loze beloftes van de overheid, komt GroenFront! haar afspraken wel na!”