Op zondag 9 oktober bouwt actienetwerk GroenFront! een tijdelijk actiekamp. Een middag lang zullen een of meer boomhutten gebouwd gaan worden. Ook wordt er uitleg gegeven over het functioneren van een actiekamp, en hoe mensen een actiekamp kunnen ondersteunen. Na afloop van de dag worden de boomhutten weer naar beneden gehaald.

De actie is een vervolg op succesvolle acties de afgelopen weken. Op de klimtraining van vorige week zondag kwamen tientallen mensen af, waaronder veel buurtbewoners.
Waar de acties eerder geen strobreed in de weg werden gelegd voelt de gemeente zich nu gedwongen op te treden tegen het bouwen van boomhutten.
GroenFront! Schinveld heeft laten weten door te gaan met wat zij zien als noodzakelijke voorbereidingen om de kap van het bos tegen te gaan, verbod of niet.
Een poging van Defensie om met bordjes ‘verboden toegang’ de activisten te hinderen is niet geslaagd. De bordjes zijn verwijderd door boze buurtbewoners.

De datum van de kap is nog steeds onzeker. Het lijkt erop dat er toch gewacht gaat worden op de afhandeling van het bezwaar van de gemeente Onderbanken tegen de Nimbymaatregel. Deze maatregel, opgelegd door VROM, houdt in dat de gemeente uit haar bevoegdheid is gezet om de aanvraag van een kapvergunning te behandelen. De gemeente heeft jarenlang geweigerd die te verstrekken. Het is nu wachten op de uitspraak van de Raad van State inzake het conflict tussen VROM en Gemeente Onderbanken.

Zondag 9 oktober om 13:00 uur wordt verzameld voor de kerk in Schinveld. Vanaf daar wordt er naar het bos gelopen.