Morgen, 21 maart, begint de lente. GroenFront! roept de bevolking van Limburg op tot het vieren van deze lente door te beginnen met de herplanting van het Schinveldse bos. De door de regering beloofde herplanting komt nog steeds niet van de grond. Bewoners moeten dan maar zelf doen wat de regering nalaat. “Als je wacht op de herplanting door de regering, begin je zelf bijna wortel te schieten” aldus GroenFront!-activist Rutger.

Na de kap van de Schinveldse Bossen, januari 2006, beloofde de regering de vernietigde natuur te compenseren. Afgelopen juli oordeelde de Raad van State dat de kap nooit had mogen plaats vinden. Meer dan 2 jaar na de kap, kan of wil de regering nog steeds niet overgaan tot het planten van een nieuw bos op de gekapte vlakte. En het lijkt ook niet te gaan gebeuren de komende tijd.

GroenFront! roept daarom iedereen op om de komende maand ergens een boompje te planten op de gekapte vlakte. Morgen begint de lente en dit is bij uitstek de beste tijd voor jonge boompjes om de grond in te gaan. “Het is heel simpel: je koopt een beuk, eik of berk. Je graaft een gat, zodat de wortels net onder de grond zitten en gooit het gat weer dicht. Let er verder op dat het boompje voldoende water krijgt en kijk naar het weerbericht: nachtvorst is schadelijk voor jonge boomjes” legt GroenFront-activist Rutger uit. Op groenfront.nl staat meer achtergrondinformatie over het planten van bomen op die vlakte.

Komende maand komt er meer duidelijkheid over de regeringsaanpak van de overlast. Ondertussen ligt er nog steeds een Kamermotie die aanstuurt op een vliegverbod voor AWACS.