Cramer schoffeert Raad van State voor 2de maal in NIMBY-zaak Schinveld

Minister Cramer (VROM) heeft het besluit over de NIMBY-maatregel in Schinveld voor minimaal 2 weken uitgesteld. Van de Raad van State moest zij dit besluit uiterlijk vandaag genomen hebben. Eerder overtrad zij ook al de termijn die haar door de Raad van State gesteld was. “Cramer schoffeert hiermee op grove wijze zowel de Raad van State als de inwoners van Schinveld,” reageert GroenFront!-activist Rutger.

NIMBY staat voor Not In My BackYard en is de maatregel waarmee het kabinet de gemeente Onderbanken buitenspel gezet heeft en zichzelf een kapvergunning verleent heeft. Hiermee maakte het kabinet de omstreden boskap in Schinveld mogelijk. Afgelopen zomer vernietigde de Raad van State het NIMBY-besluit en verplichtte de Cramer om binnen 6 weken een nieuw besluit te nemen. Dit heeft zij toen niet gedaan. Eind april tikte de Raad van State Cramer hiervoor al op de vingers en eiste wederom binnen 6 weken een nieuw besluit. Deze deadline liep vandaag af. Minister Cramer zei vandaag in de Kamer dat de beraadslaging in het kabinet hierover nog niet was afgerond en dat zij over 2 weken hierover zal berichten. De Vereniging Stop Awacs is vandaag naar de Raad van State gestapt. Hier eisen zij maatregelen van de Raad van State tegen het verzuim van de minister.

Ondertussen willen de NAVO en Defensie nog steeds 14 ha bos kappen in Schinveld. Binnenkort organiseert GroenFront! een grote oefening in de Schinveldse Bossen. Hier zullen omwonenden uitleg krijgen over hoe ze het bedreigde bos kunnen verdedigen, mocht het zover komen. “Als de regering nogmaals een stuk bos wil kap, kunnen ze rekenen op massaal verzet. Sinds de vorige boskap weet iedereen in Nederland waar Schinveld ligt. Het verzet zal vele malen feller en massaler zijn dan de vorige keer,” besluit Rutger.