Het nieuwe magazine van GroenFront is uit! Lees in dit nummer onder andere waar GroenFront! voor staat, actieverslagen van het afgelopen jaar, nieuws over oude en lopende campagnes, boekentips en nog veel meer.

Deze uitgave is speciaal gemaakt voor het 20 jarig bestaan van GroenFront! Het was namelijk in 1996 dat op een tegentop van de klimaatconferentie in Berlijn activisten uit Nederland in contact kwamen met mensen die betrokken waren bij het Britse Earth First!. Geïnspireerd geraakt door de strijd die ze daar voerden werd GroenFront! als Nederlandse tak van Earth First! opgericht.

Er zijn in al die jaren talloze acties geweest waar mensen hun eigen lichaam gebruikten door zich voor graafmachines te werpen, met beide handen vast te ketenen en in bomen te klimmen die omgezaagd moesten worden of op andere manieren hun eigen lijf opstelden tussen de aanstormende machines en kwetsbare natuur. We willen met deze uitgave duidelijk maken dat er de laatste 20 jaar veel actie is gevoerd onder de naam GroenFront! en dat ecologische directe actie nog steeds noodzakelijk is.

Bekijk het nieuwe magazine hier.
Het nieuwe magazine downloaden kan hier.