Bij Bierum is op zaterdagmiddag een ongeveer dertig meter lang spandoek gehangen aan het hek van de NAM-locatie. Daarop werd met de leus “Samen draaien wij de gaskraan dicht” de toon gezet voor een actie van GroenFront! Tegen de gaswinning in het algemeen en de winning van gas vanonder het Wad in het bijzonder.

Ongeveer vijftig mensen van verschillende groepen uit de provincie kwamen protesteren tegen de gaswinning en eisten een snelle sluiting van de gaskraan.

Vanuit Bierum wordt er gas gewonnen vanonder de Waddenzee. De verwachte daling van de bodem kan daardoor oplopen tot 40 cm. Voor milieu-organisaties is dat een grote zorg. Wat gebeurt er met de zandplaten? Zullen ze allemaal voorgoed verdwijnen onder het water. En waar halen onze wadvogels dan hun voedsel vandaan?

Dit naast de veiligheid van de omwonenden is genoeg reden om de hakken flink in het zand te zetten. Gelovend in de kracht van de burger…. “Samen draaien wij de gaskraan dicht!”.

Youtube etc.registreren wie hun filmpjes bekijken. Daarom hebben we er voor gekozen deze niet automatisch af te laten spelen.

Meer over privacy