Politie heeft de weg naar het kamp afgezet. Fietsers en voetgangers komen er vooralsnog door. Police have closed the road leading to the camp. People on foot/bicycle can still pass.

SCHINVELD – Waarnemend burgemeester J. Zuidgeest probeert de bezetters van het bos uit te hongeren. Dat verwijt voorzitter J. Fijnaut van de Vereniging Stop Awacsoverlast hem nadat burgers die vrijdagavond warm eten wilden brengen naar de actievoerders, terug werden gestuurd. “De burgemeester had eerder beloofd dat we hen eten mochten blijven brengen, maar hij blijkt van die belofte terug te zijn gekomen”, aldus Fijnaut. De woordvoerder van Zuidgeest wees er in een reactie op dat de bezetters niet in het bos mogen zijn. “Ze moeten zelf maar voor eten zorgen.” (Telegraaf)

En voor wat luchtiger nieuws:
Zuidgeest woedend op L1 en SP roept op tot demonstratie
Kom polsbandjes zoeken in Schinveld!

Schinveld in ban van carnaval
De lokale Limburgse omroep L1 heeft haar luisteraars vrijdagmiddag 6 januari uitgenodigd om in de bezette bossen in Schinveld te gaan zoeken naar verstopte armbandjes die toegang geven tot een carnavalszitting in Venlo. De mensen moeten de bandjes in carnavalskleding verkleed gaan zoeken. Waarnemend burgemeester J. Zuidgeest van Onderbanken heeft geprotesteerd tegen een ludieke actie van de regionale omroep. Zuidgeest is woedend omdat het bos door een noodverordening verboden gebied is. “Dit kan niet”, zei hij vrijdag aan het ANP. “Media kunnen niet oproepen de wet te overtreden.” De burgemeester eist dat L1 de actie stopt en dreigt met juridische stappen, maar programmaleider P. van Gessel van L1 is daarvan niet onder de indruk. “Een beetje humor kan geen kwaad in deze barre tijden. Het gaat om een ludieke actie”, aldus Van Gessel in een reactie. Overigens heeft nog niemand een bandje gevonden. “Als leden van de ME de polsbandjes vinden, mogen ze naar de carnavalszitting komen, maar dan wel in uniform”, aldus Van Gessel.
Schat in het bos en SP naar Schinveld
L1 (Limburgs lokale radio) zegt een schat te hebben verstopt in het bos en roept iedereen op die te gaan zoeken, teneinde zoveel mogelijk mensen het bos in te krijgen. Meneer Zuydgeest is boos, want je mag helemaal het bos niet in… Verder roept de SP op om zondag te demonstreren in Schinveld. L1 (Limburgs lokale radio) zegt een schat te hebben verstopt in het bos en roept iedereen op die te gaan zoeken, teneinde zoveel mogelijk mensen het bos in te krijgen. Meneer Zuydgeest is boos, want je mag helemaal het bos niet in… Verder roept de SP op om zondag te demonstreren in Schinveld. Website: http://www.l1.nl