GroenFront! Groningen valt GasTerra gebouw binnen.

Op maandagochtend 26 januari 2015 is een groep GroenFront! activisten het gebouw van GasTerra binnengevallen en heeft zich in het gebouw vastgeketend. Er hangen twee klimmers met een spandoek aan de voorgevel en buiten staat een groep rampenbestrijders met helmen en hesjes.
GroenFront! Groningen wil met deze actie de spotlights richten op de verantwoordelijken van de gasbevingen en de handel in aardgas een dag lang verstoren.
Henk van GroenFront! Groningen: “GasTerra meldt vol trots dat haar klanten altijd voor gaan en heeft het over Groen, Gas en Groningen. Geen woord over de veiligheid van Groningen en geen enkel besef dat we vanwege het klimaat 50% van alle aardgas in de wereld onder de grond moeten laten zitten.”

GasTerra is eigendom van Shell, Exxon en de Staat der Nederlanden. Ze hebben een monopolie op het verhandelen van het aardgas dat de NAM oppompt. Ook de NAM is eigendom van deze drie partijen. Het gas wordt verkocht aan energiebedrijven in binnen- en buitenland . Het is dus GasTerra die haar klanten in binnen- en buitenland zal moeten vertellen dat ze aardgas moeten gaan besparen omdat in Groningen de gaskraan dicht moet. Alleen als ook in het binnenland fors gas bespaard wordt kunnen NAM en GasTerra zich beroepen op Force Majeur.

Door de nauwe band tussen de overheid, Shell en Exxon delft zowel de veiligheid van Groningers als de energietransitie het onderspit.

Updates van de actie op twitter @groenfront

GasTerra gebouw Stationweg 1 in het centrum van Groningen.