vr 20 januari 18:00u

Het protest “Stop de haat ! Samen tegen Trump en Wilders !” wordt ondersteund door GroenFront! en wij roepen iedereen op om volgende week vrijdag 20 januari samen met ons en velen anderen de straat op te gaan.

Hier onder onze toelichting:

De verkiezing van Trump, de opkomst van Wilders, en de snelle verrechtsing van het politieke klimaat is een zeer zorgwekkende ontwikkeling.

De nu al gevaarlijk ver gevorderde verwoesting van de natuur zal hierdoor in een nog hogere versnelling geschakeld worden. Donald Trump heeft bijvoorbeeld voormalig hoofd van ExxonMobil Rex Tillerson–beschreven als “de personificatie van Big Oil”–aangewezen tot minister van Buitenlandse Zaken. De PVV, grootste in de NLse peiligen, spreekt van een ‘onbewezen klimaathype’. De VVD, tweede in de peilingen, wil het ‘klimaatalarmistische’ KNMI opheffen.

Ondertussen worden racistische, sexistische, nationalistische en xenofobe rookgordijnen opgetrokken terwijl de ongelijkheid en armoede groeien. Onder de noemer ‘veiligheid’ worden steeds meer vrijheden ingeperkt en wordt de totalitaire controlestaat stapje voor stapje uitgebouwd, met het doel om iedere vorm van verzet onmogelijk te maken.

Deze ontwikkelingen zijn niet nieuw, maar zullen de komende tijd in een stroomversnelling komen als wij ons niet effectief organiseren en verzetten.

Het is duidelijk dat ons een woelige toekomst te wachten staat. Het klimaat verandert zichtbaar en de komende decennia zullen grondstoffen steeds schaarser en duurder worden. Aan ons de taak om zo goed en veilig mogelijk door de komende storm heen te navigeren. Door samen een vuist te maken tegen de gewelddadige politiek van haat, angst en vernietiging van de natuur. En door samen op te komen voor een alternatief dat van onderop is opgebouwd, op basis van onderlinge solidariteit, collectieve strijd, en respect voor al het leven op aarde.

Help mee met het protest door al je vrienden en kennissen uit te nodigen. Of geef je op als vrijwilliger tijdens de dag zelf, via de website http://stopdehaat.nu/

Bijeenkomst Binnenpret Amsterdam i.v.m. inauguratie Trump en de protesten daartegen

Voorafgaan aan het protest zullen er vanaf 15.00 uur enkele Vrije Bonders, Binnenpretters en andere kritische geesten samen komen om gezamenlijk te kijken, luisteren en te bespreken wat er op deze dag zoal zal gaan gebeuren in de V.S., waar die dag naar verwachting duizenden mensen de straat op zullen gaan om te protesteren. Om 18.00 uur eindigt het programma en zal er klaargemaakt worden om samen naar de demonstratie te gaan vanuit de Binnenpret.

Meer info daarover hier: https://www.indymedia.nl/node/37712

Klimaatblok op 20/1: Samen Tegen Trump en Wilders

Een aantal mensen uit de klimaatbeweging heeft het initiatief genomen om op te roepen tot het vormen van een ‘klimaatblok’ in de demonstratie, met de volgende boodschap: “Als klimaatbeweging maken wij gezamenlijk een vuist tegen klimaatontkenning, voor een eerlijke transitie, en in solidariteit met de slachtoffers van klimaatverandering en extreemrechts.” Het klimaatblok wordt onder andere ondersteund door de Coalitie Klimaatactie 2017.

Meer info daarover hier: https://www.indymedia.nl/node/37811